eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Már a tengert járja Abramovics "úszó csodája" - nézze meg!

Paparazzi elhárító technológiával szerelték fel Roman Abramovics új óriásjachtját. Az Eclipse nevű ultramodern hajó több százmillió dollárba került, és múlt héten indult első útjára Hamburgból. Az üzletembernek, aki a Chelsea futballklub tulajdonosa, ez a negyedik hajója.

A bulvárlapok és színes magazinok hetente jelennek meg olyan képekkel, amelyek a tengeren nyaraló, vékonyabb vagy elhízottabb celebeket mutatják, a modern teleobjektíveknek köszönhetően immár hajóikon is le tudják kapni a hírességeket. De valószínűleg nem Roman Abramovicsot, a Chelsea tulajdonosát, aki emellett üzletember és tavalyig az orosz távol-keleten fekvő Csukotka kormányzója volt és barátnőjét Dása Zsukovát.

Abramovics flottájának legújabb darabja, az Eclipse nevű szuperjacht ugyanis olyan lézerekkel van felszerelve, amelyek megzavarják a digitális kamerákat. A csaknem kétszáz méteres fehér hajót, amelyet úszó kastélynak is neveznek, a múlt héten engedték vízre Hamburgban és most éppen 10 napos, tesztútján jár. A 800 millió eurós úszó csodát 150 szakember teszteli.

Abramovics nem sajnálta a pénzt - a hajón két helikopter-leszálló és két úszómedence található, a 24 vendégkabinban pedig kétméteres házimozi-képernyők - írja a londoni Times.
A milliárdos kabinjának tetejét nyitható, így barátnőjével a csillagos ég alatt feküdve ringatózhat a tengeren.

A tervezők arra is gondoltak, hogy egy ilyen gazdag embernek talán ellenségei is lehetnek. A hajótest képes rakétatámadást is kiállni és ha nagyon kell menekülni, akkor azt a fedélzeten található mini tengeralattjáróval is meg lehet tenni. A 60 fős személyzetet hírek szerint a francia idegenlégió egykori tagjaiból válogatják.

A hajó eredetileg csak kevesebb, mint feleannyiba került, mint ami a végleges számla lett és Abramovics rendszeresen átrepült Hamburgba, hogy az építési munkálatokat felügyelje.
A Times azt is tudni véli, hogy az oligarcha a jövő évi, dél-afrikai futball VB-re már az Eclips-szel megy és helikopteren fog a meccsekre járni. Abramovics rendelkezik egy másik, szintén nem éppen szerénynek mondható járművel, egy magánrepülővé alakított Boeing 767-essel, amelyet csak Banditának becéznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×