eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már csak négy nap, és látható a technológiai csoda

Felfokozott izgalommal várják a vásárlók és a szakma is a legújabb technológiai csoda, az Apple által gyártott iPhone mobiltelefon eheti bemutatkozását. Szakértők szerint még soha nem sikerült ennyi funkciót belezsúfolni egy mobiltelefonba. Kérdés azonban, hogy a csillagászati ár nem töri-e le a vásárlási kedvet.

Hírverés, hisztéria és történelem - ezeket a kifejezéseket hallani a legtöbbet az Apple pénteken boltokba kerülő legújabb digitális eszközéről és divatcikkéről, az érintőképernyős iPhone mobiltelefonról - jegyzi meg az AP hírügynökség.

A felhasználóbarát újításairól, merész dizájnjáról, no meg az iPod médialejátszóról ismert kaliforniai cég a premier előtt egy héttel csak tovább fokozta a hisztériát, amikor honlapján egy 20 perces videóban mutatta be az új mobil funkcióit.

Elegancia és sokoldalúság

Az elegancián kívül az iPhone sokoldalúságával és egyszerű kezelhetőségével akar híveket toborozni. Egyszerre akar telefon, médialejátszó és a teljes internetet kínáló, marokban elférő kommunikációs eszköz lenni.

Mint az AP megjegyzi: a kinézet különösen fontos, és megemlíti az eddig legsikeresebb mobiltelefon, a Motorola RAZR példáját, amelyből két év alatt 50 milliót adtak el.

Kérdés mekkora keletje lesz az iPhonne-nak, a 8 gigabyte-os csúcsmodell 600 dolláros, tehát 110 ezer forintos árával.

A cég szerint a felhasználóbarát kialakítás és a szoftver vonzani fogja a vevőket. Az iPhone-on a legtöbb funkció a képernyőn látható ikonok útján, egyetlen érintéssel - nem pedig a hagyományos menükön keresztül - érhető el. Így lehet például SMS-t írni, az internetet böngészni, Google-térképhez hozzáférni, a fotóalbumban nézelődni, vagy zenét hallgatni.

A vásárlók kivárnak?

A hangpostában pedig nem kell végighallgatni a legújabb üzenetet, mivel a képernyőn kiválaszthatjuk, melyiket akarjuk. Sőt, ha túl gyorsan hadartak el nekünk egy nevet, vagy telefonszámot, akkor vissza lehet tekerni a szöveget, mint egy kazettás magnón.

Nagy kérdés azonban, hogy mennyire lesz agilis a gombnélküli telefon.

A piacon már eddig is sok olyan jó kinézetű, és sokfunkciós telefon jelent meg, amely bosszantóan lassan reagál a gombnyomásokra. Az iPhone emellett - furcsa módon - nem a legújabb, harmadik generációs mobilhálózatokat használja majd, hanem azok elődjét.

Közvélemény-kutatók szerint az árra érzéketlen Apple-hívőkön kívül a potenciális vásárlók nagy része ugyanakkor inkább kivár, ami aggodalommal töltheti el, a január óta a tőzsdén szárnyaló Apple befektetőit. A cég azonban arra számít, hogy csak az idén körülbelül 3 millió iPhone-t ad el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×