eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A terrorizmus mögött szociális problémák húzódnak

A terrorizmus nem a civilizációk közti különbségekben, hanem szociális problémákban gyökerezik - vélekedett az InfoRádiónak Rostoványi Zsolt. A Közel-Kelet szakértő, egyetemi tanár hozzá tette: az iszlám világ sem egységes, és a szélsőségek fölszámolásához a mérsékeltek adhatnak segítséget.

Rostoványi Zsolt elmondta: az elmúlt öt évben sokan próbálták azt a látszatot kelteni, hogy a szeptember 11-ei terrortámadás gyökere a civilizációk közötti ellentétekben keresendő.

A Közel-Kelet szakértő szerint azonban az Egyesült Államokban a szociális és a gazdasági problémák okoznak konfliktust, amelyek máig megoldatlanok. Ezek megoldása pedig elengedhetetlen lenne a konfliktus felszámolásához.

Rostoványi Zsolt elmondta azt is: az iszlám világ sosem volt egységes, mint ahogy az a síita-szunnita ellentétből is látszik. Hozzátette: mindig is többségben voltak a mérsékeltek, akik nem a terrorban, a radikalizmusban látják a megoldást.

A Nyugatnak velük kellene szövetséget kötni, hiszen ők lehetnek azok, akik le tudnak számolni a soraikból kikerülő radikálisokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×