eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bekeményít az APEH

A jövő évi adóellenőrzések középpontjában a minimum járulékalapot fizetők állnak majd, ám emellett az újonnan alakuló vállalkozások egyötödét is vizsgálni fogja az adóhatóság - mondta az InfoRádiónak az APEH elnöke. Szikora János hozzátette: a 2008-ra felvett új munkatársak többsége a minimum járulékalapt fizetők vizsgálatával foglalkozik majd.

Két területen tervez fokozott ellenőrzéseket jövőre az APEH - mondta a hivatal elnöke az InfoRádióban. Szikora János szerint ezek közül az egyik a cégeknél és az egyéni vállalkozóknál a minimum adóalap vizsgálata.

"Ez egy nagyon jelentős ellenőrzési kapacitást köt majd le. A kormány 1700 fővel növelte az adóhivatal létszámát 2008-ra, ebből ezer revizor a minimum adóalap vizsgálatával foglalkozik majd" - jelentette ki az APEH elnöke.

Szikora János a másik jelentős vállalkozásnak a "csalárd cégek kiszűrését" nevezte, ezek között elsősorban olyan szervezeteket keresnek majd, melyek jellemzően egy-egy nagy értékű adócsalásra szakosodnak. Az adószámot ezek a társaságok is a jelenlegi szabályozásnak megfelelően, egyszerűen megkapják majd, viszont az adóhivatal kockázatelemzést végez és már a megalakuláskor ellenőrzi a gyanús cégeket.

Az APEH a cégek indulásakor a székhely valódiságát ellenőrzi majd, illetve azt, hogy nincs-e gyanúsan sok (egyes esetekben akár több száz) cég bejegyezve ugyanarra a címre - mondta a hivatal elnöke az InfoRádióban.

"Az alapvető dolgokon túl lehetőség van a vállalkozások tulajdonosainak előéletét vizsgálni is. Gyakori az, hogy vállalkozásokat csődbe visznek, a vagyont kimentik, a tulajdonosok pedig új cégeket alapítanak. Ez is gyanús" - jelentette ki Szikora János.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×