eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tovább folytatódhatnak a tőzsdei kivezetések

Keddtől nincs a tőzsdén a Graphisoft, és elképzelhető, hogy hamarosan a Linamar és a Danubius papírjait is kivezetik a budapesti börzéről. A Cashline elemzője az InfoRádióban azt mondta: a kisebb részvények kivezetése nincs hatással a kereskedésre.

Kuti Ákos közölte: mindkét esetben a nagy tulajdonosi csoportok befolyásnövelési szándéka áll a lehetséges kivezetés hátterében.

A Linamar Hungary-ben 69,2 százalékos befolyással rendelkezik a kanadai anyavállalat, ebbe beleszámít a hazai menedzsment kezében lévő részvények száma is.

A Danubiusra tavaly nyáron tett nyilvános vételi ajánlatot a nagy tulajdonosi csoport, amely akkor 54 százalékban birtokolta a céget; ezt azóta 75 százalék fölé sikerült tornászniuk, vagyis közel kerültek a 90 százalékos kiszorítási limithez.

A Cashline elemzője kifejtette: a tőzsdei kivonulásnak több előnye is lehet, így ugyanis nem kell megosztani stratégiai információkat a versenytársakkal, amelyek gyakran tőzsdén kívüli társaságok, és az információk birtokában versenyelőnyre tehetnek szert.

A tőzsdei jelenlétnek költségei is vannak, amivel egy zártkörűen működő társaságnak nem kell számolnia - fűzte hozzá a szakember.

Elnéptelenedő parkett

Kuti Ákos szerint a hazai börzét nem rengeti meg ezeknek a cégeknek a távozása, ugyanakkor figyelemre méltó, hogy az elmúlt években egyre több és több társaság hagyta el a parkettet.

Az elemző úgy véli: elképzelhető, hogy a következő öt-hat évben alig marad hazai kibocsátó a BÉT-en.

A Cashline munkatársa kérdésre válaszolva közölte: a kivezetést az Egis esetében sem lehet kizárni, de egyelőre nem világos, hogy a cég anyavállalata venné át teljesen a társaságot, vagy a Servier-t venné meg egy versenytársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×