eur:
390.26
usd:
365.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ráuntak a lakóparkok építésére

Az első negyedévben huszonhárom százalékkal kevesebb lakás épült, mint tavaly ilyenkor; jelentősen csökkent a lakóparki építkezések száma - számol be a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy a költségvetési megszorítások miatt működőképességüket féltik a megyék, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak segítségért.

Pest megye a fővárostól független régióként másként szerezne többletforrásokat. Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés fideszes elnöke úgy nyilatkozott: a válással a megye 160-180 milliárd forinttal több uniós támogatáshoz juthatna 2013-ig.

Az uniós forrásokat ugyanis a GDP-hez viszonyított arányban osztják szét és a Budapestnél szegényebbnek számító Pest megye önállóan indulva több pénzt kaphatna a felzárkóztatáshoz.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy huszonhárom százalékkal kevesebb lakás épült az év első negyedében, mint tavaly ilyenkor. Az első negyedévben mindössze öt és félezer lakás, valamint egy bérlakás kapott használatbavételi engedélyt.

A lakóparki építkezések a fővárosban a korábbiakhoz képest jelentősen visszaszorultak, ebből következően a lakópark-építés országos átlagban is csaknem az egyötödére zsugorodott.

Az erőteljes csökkenés az otthonteremtési támogatási formákat 2004 óta folyamatosan leépítő kormányzati intézkedések miatt előre látható volt - mondta a Magyar Lakásépítők Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×