eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Képgaléria az életveszélyes játékokról, háztartási eszközökről

A fogyasztókra veszélyes termékek közül a legtöbb továbbra is Kínából érkezik az Európai Unióba - derül ki az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből.

A dokumentum a tavalyi évet tekinti át, és megállapítja, hogy a nem megfelelő árucikkekről szóló bejelentések száma megugrott. 2006-ban a németek jelezték a legtöbb veszélyes terméket, utánuk pedig, mi, magyarok következünk.

A lista élén a kínai gyermekjáték áll, 2006-ban az Európai Unióban ebből volt a legtöbb veszélyes termék a piacon. A jegyzékben olyan játékok szerepelnek, amelyek alkatrészei könnyen letörnek, így fulladást okozhatnak, vagy pedig gyúlékony anyagból készültek.

Korábban a listavezetők az elektromos készülékek voltak; ezek most a második helyre szorultak. Ilyen például a megolvadó vízforraló, a deformálódó gőzvasaló és a kigyulladó hajszárító.

Szintén sok balesetet okoztak a különböző járművek: a rosszul hegesztett kerékpárok és rollerek.

Tavaly jelentősen megnőtt a veszélyes termékekről szóló bejelentések száma. A nemzeti hatóságok az információkat továbbítják a többi tagállamnak, a kifogásolt árut pedig kivonják a forgalomból.

A bizottsági jelentés kiemeli, hogy a forgalmazók is számos esetben jelentették a rosszminőségű cikkeket a hatóságoknak.

<

Életveszélyes termékek (2007.04.20.) fotó: ec.europa.eu (képgaléria)

Tavaly több mint ezer esetben hívta fel valamelyik tagállam a közösség figyelmét veszélyes termékre. A legaktívabb Németország volt 144 bejelentéssel. A németek mögött mi, magyarok következünk 140 felhívással, a harmadik hely pedig a görögöké.

2005-ben még Magyarország vezette a listát Németország előtt. Az Európai Bizottság azt is megjegyzi, hogy néhány tagállamtól további szorosabb együttműködést vár el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×