eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A vártnál kisebb a hiány

Kevesebb lett az államháztartási hiány annál, mint amennyit az első 8 hónapra prognosztizált a kormány. Németh Dávid, az ING elemzője az InfoRádióban elmondta: az adatok nem okoztak meglepetést a pénzpiacnak.

A Pénzügyminisztérium adatai szerint Az államháztartás - önkormányzatok nélkül - augusztusban 134,9 milliárd forint hiánnyal zárt, az első nyolc havi deficit 1.386,9 milliárd forint, az éves előirányzat 78,3 százaléka

Augusztusban a prognosztizált 167,1 milliárd forintos hiánynál kisebb lett a deficit, amelynek fő oka, hogy az adóbevételek a tervezettnél kedvezőbben alakultak. Az első nyolc hónap után kialakult 1.386,9 milliárd forintos deficit a GDP 5,96 százalékának felel meg.

Júliusban az államháztartás 32,9 milliárd forintos többlettel zárt.

Németh Dávid szerint az adatok azért alakulhattak így, mert az áfa-, az eva- és a társasági adó-bevételek a vártnál kedvezőbben alakultak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 15:53
×
×
×
×