Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy nap alatt 35 milliárdot keresett a filmrendező

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sokszor arra sem emlékszünk, mit csináltunk egy nap alatt, de ez biztosan másképp lenne, ha aznap 35 milliárd forinttal gazdagodtunk. A Forbes összeállította a hírességek legjövedelmezőbb napjainak 2007-es listáját.

Május 11-én George Lucas arra ébredt, hogy 200 millió dollárral gazdagabb, mint egy nappal korábban. A világ második legnagyobb játékgyártója, a Hasbro május 10-én vásárolta vissza ugyanis a filmrendező cégétől a Csillagok Háborúja-figurák kereskedelmi jogaiban birtokolt részesedését, mai árfolyamon mintegy 35 milliárd forintnak megfelelő összegért.

Születésnapi ajándék: 100 millió dollár

Ennél többet tett a gazdagodásért a drogdílerből lett rapper, Curtis Jackson, azaz 50 Cent. A zenész még 2004-ben engedte meg a vitamintartalmú italokat gyártó Glacéau cégnek, hogy egyik termékét Formula 50-nek nevezze el, cserébe részesedést szerzett a vállalatban.

Idén júniusban a Coca Cola felvásárolta a céget 4,1 milliárd dollárért, ami 50 Cent részesedését 100 millió dollárra (mintegy 17,5 milliárd forint) értékelte. Szép ajándék volt egy hónappal a születésnapja előtt.

Howard Stern, Jay-Z és a többiek

A harmadik helyre futott be Howard Stern amerikai rádiós-tévés személyiség, köszönhetően annak, hogy a Sirius rádiótársaság 82 millió dolláros (körülbelül 14,35 milliárd forint) tőzsdei opcióval jutalmazta, amiért két éven keresztül töretlenül emelkedett a hallgatottság.

A negyedik helyen ismét egy rappert köszönthetünk, Shawn Corey Carter, azaz Jay-Z személyében, aki szintén 82 millió dollárral lett gazdagabb egyetlen nap alatt, amikor eladta a Rocawear ruházati cégét az Iconix Brand Groupnak.

Nem sokkal maradt el mögötte a Van Halen korábbi frontembere, Sammy Hagar sem, aki 80 millió dollárt (14 milliárd forint) kasszírozott, amikor értékesítette a Cabo Wabo tequila márkát. A vevő a Campari csoport volt.