eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új Las Vegas épül Spanyolországban

Hatalmas kaszinó és témapark város épül Aragóniában; a helyi kormányzat a múlt héten fogadta el a "spanyol Las Vegas" építésének 17 milliárd eurós tervét.

A kaszinóváros ötezer holdon épül fel a következő évtizedben Kelet-Spanyolországban. A terv többek között 32 szálloda és öt témapark építését tartalmazza. A spanyol kaszinóváros hasonlítani fog Las Vegasra, még kápolnákat is terveznek, hogy ide csábítsák a házasodni vágyó turistákat.

Építenek majd egy stadiont és egy konferenciaközpontot is - sőt, hogy a kaszinóváros igazán spanyol legyen, egy arénát is a bikaviadalok számára.

Az egyik témaparkot Kémvilágnak nevezik majd - ez a James Bond filmekre épül. A megnyitáskor a tervek szerint a sztárvendégek a Casino Royale főszereplői, Daniel Craig és Eva Green lesznek.

A remények szerint a spanyol Las Vegas Európa kaszinóközpontja lesz, ahova évente legalább 12 millió vendéget várnak. A kaszinóvárost egyelőre egyszerűen Gran Escalának - vagyis Nagyméretűnek nevezik.

A tervekről formálisan a jövő hónapban számolnak majd be, de a hírek szerint grandiózus vállalkozásra készülnek. A kaszinók felölelik az egész emberi történelmet: barlanglakó krupiék éppen úgy lesznek, mint római centúriók vagy KGB-ügynökök.

A Nagy-Britanniában bejegyzett International Leisure Development három lehetséges európai helyszínből választotta ki Aragóniát. Az olcsó telekárak és a zaragozai repülőtér közelsége miatt választották.

A helyi kormányzat pedig örömmel fogadta a tervet. Marcelino Iglesias reményei szerint a kaszinóváros 30 ezer új munkahelyet teremt majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×