eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Az egyetlen mód a pénzcsinálásra"

Még ki sem fizette válófélben lévő feleségét, Paul McCartney azonban mégis kiszorult Nagy-Britannia leggazdagabb embereinek listájáról: már csak a százkettedik. A Chelsea labdarúgó-csapatának tulajdonosa, Roman Abramovics borsos árú válása ellenére is tartja a második helyet.

Paul McCartney vagyonát pénzügyi szakértők becslései alapján állapították meg, eszerint a zenésznek körülbelül 725 millió fontja (263 milliárd forint) van. Ez sem volt azonban elég ahhoz, hogy az egykori Beatle a leggazdagabb britek listáján maradjon.

Vagyonából ugyanis már előre levonták azt a 100 millió fontot (36,3 milliárd forint), amelyet valószínűleg válófélben lévő feleségének, Heather Millsnek fizet majd.

Abramovics a második

A Chelsea FC tulajdonosának, Roman Abramovicsnak meg sem kottyant az az 1 milliárd font, amit volt feleségének, Irinának fizetett ki válásakor.

Az orosz olajmágnásnak még így is 10,8 milliárd fontot ér, ami éppen elég ahhoz, hogy megtartsa az előkelő második helyet a listán.

A rangsor első öt helyezettjéből csupán egyetlen született Nagy-Britanniában: Westminster hercege.

Újra első

Az első helyen nem történt változás: az indiai születésű acélgyáros, Lakshmi Mittal vezet, vagyonát pedig 4,1 milliárd fontos nyereséggel egy év alatt 19 milliárd fontosra növelte.

"Ez egyszerűen elképesztő. Mestere annak, hogy kiválasszon egy iparágat, hamar bejusson, olcsón vegyen és drágán adjon el. Ez a sikere titka, és az egyetlen mód a pénzcsinálásra" - mondta a lista készítője.

Becks nagyot ugrott

Az idei év nyertese az angol labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya, David Beckham, aki tavaly 27 millió fontot keresett, így vagyona már 112 millióra rúg, köszönhetően annak a szerződésnek, amelyet az amerikai Los Angeles Galaxy csapatával kötött.

A sztárfocista 55 helyet ugrott előre a listán, most a 619.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×