Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sokkoló képek: fékezés nélkül csapódott az álló kamionba a Jaguar

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jaguar sofőrje nem vette észre a belső sávban álló, egy perccel korábban balesetet szenvedett kamiont és fékezés nélkül rohant bele a hátuljába. A vezető és kutyája néhány töréssel megúszta. A baleset miatt több órán át lezárták az M86-os Szombathely felé vezető sávját Szeleste és Hegyfalu között - írta a nyugat.hu.

A pelenkákat szállító horvát rendszámú kamion defektet kapott Pósfa közelében, az M86-os autóúton. A sofőr által elmondottakat a nyomok is egyértelműen alátámasztják. A kamion irányíthatatlanul tért át a belső sávba, majd az új szabványnak megfelelő három soros szalagkorlátnak ütközött, ami tette a dolgát és megállította a járművet.

"Szinte kiszakadt a kezemből a kormány, semmit nem tudtam csinálni, csak tapostam a féket. Nekiütköztem a korlátnak. Bekapcsoltam az elakadásjelzőt és éppen készültem arra, hogy kimásszak a kamionból a másik ajtón, amikor a Jaguar belehajtott a pótkocsi jobb hátuljába" - mondta el nyugat.hu kérdésére a kamion vezetője.

A pótkocsi sarka szinte leborotválta a Jaguar oldalát, ráadásul a motortérből füst tört elő. A Magyar Közút egyik szakember perceken belül a helyszínen volt, és egy porral oltóval megfékezte a lángokat. A Jaguar vezetője addigra már kimászott a roncsból, majd megkereste az autóban a kutyáját és az ebet magához szorítva várta a mentőket. A férfi keze és lába is eltörött, valamint orrcsonttörést is szenvedett.

A nyomokat látva óriási szerencséje volt. Ha 30-40 centiméterrel beljebb ütközik a kamionnal, akkor a férfi túlélési esélyei a nullához közelítettek volna.

A balesetről készült képeket és videót a nyugat.hu-n nézheti meg.