Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gazdájának keres pénzt a cigarettázó macska

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Cigarettázással keresi meg a mindennapi betevőjét egy kandúrmacska a nyugat-ukrajnai Rivnében.

A cirmost fél év alatt szoktatta rá a káros szenvedélyre gazdája, az angoltanár Vaszil Kit, akinek neve magyarra fordítva annyit tesz: Kandúr.

A férfi az NTN kijevi tévécsatornának elmondta: tisztában van a dohányzás káros hatásaival, mert ő maga is dohányzik. Ám úgy gondolta, hogy kedvenc macskája a mutatványszámba menő füstöléssel annyi pénzt kereshet, amennyiből kiváló minőségű eledelt tudnak vásárolni neki, s ezzel semlegesíthetik a dohányzás nemkívánatos következményeit.

Kit arról biztosította az esetleg aggódó állatvédőket, hogy macskájának nem engedi túlzásba vinni a dohányzást, naponta csak egy-két "bűzrudacska" elfüstölését engedélyezi számára.

A riportban megszólalt Kit felesége, a kandúr etetéséért felelős Olga asszony is, aki elmondta: a cicának mindenből a legjobbat adja, naponta a hús mellett friss tejszínt, tejet és tejfelt kap. Úgy vélte: a jó minőségű tejtermékek semlegesítik a dohányfüst okozta esetleges kellemetlenségeket.

A dohányzó kandúrról gazdája elmondta, hogy az csak az angol szavakra reagál, és azért sikerült megtanítania cigarettázni, mert egyenlő partnerként kezeli házi kedvencét, mi több - állítása szerint - érti is annak nyelvét.