eur:
390.16
usd:
365.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Három tonna húst koboztak el a Lehet téri piacon

Budapesten több mint három tonna húst koboztak el az állatorvosok a Lehel téri piacon - közölte a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője.

Hajós Ádám elmondta: akciósorozatot indítottak a nagy piacok ellenőrzésére, hogy kiszűrjék a fogyasztókra esetleg veszélyes húsárukat.

A fővárosi főállatorvos közölte: az ellenőrök négy kiskereskedelmi egységnél tártak fel szabálytalanságot, öt és fél millió forintos állategészségügyi bírságot vetettek ki, valamint két és fél millió forintos költségtérítésre kötelezték az érintett cégeket.

Hangsúlyozta: az állatorvosok elsősorban azt kifogásolták, hogy bizonyos vállalkozások engedély nélküli technológiai tevékenységet végeztek, például újrafagyasztottak húsokat.

Hajós Ádám hozzátette: folytatják az ellenőrzéseket a fővárosi piacokon és csarnokokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×