Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Országgyűlés Sajtóirodája: senki sem akadályozta a lengyel TVP munkáját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Gazeta Wyborcza állításával szemben senki sem akadályozta a TVP lengyel televízió stábjának munkáját a Szabadság Expressz rendezvénysorozat szeptember 3-i sajtónyilvános parlamenti beszélgetésén - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

A lengyel baloldali liberális napilap múlt pénteken közölt cikket arról, hogy a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából szervezett parlamenti programon a résztvevő fiatalok egy része élénk vitába keveredett Kövér László házelnökkel az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. A tudósítás szerint a parlament munkatársai megpróbálták rávenni a lengyel televízió jelen lévő stábját, hogy ne hozza nyilvánosságra a felvételt. Azzal is megvádolták a lengyel tévéseket, hogy manipulálni akarják a házelnök nyilatkozatának tartalmát - állította a lap.

Az Országgyűlés Sajtóirodája ezzel kapcsolatban azt írta közleményében: senki sem akadályozta a TVP lengyel televízió stábjának munkáját - mint ahogy a többi jelenlévő újságíró munkáját sem - és a fórumról készített felvétel közzétételét sem.

Közölték: a lengyel riporter a rendezvényt követően interjút kért Kövér Lászlótól, aki készségesen válaszolt a feltett kérdésekre. A házelnök munkatársai azt kérték a lengyel stábtól, hogy a mintegy 8 perces interjút - a lengyel közvélemény pontos tájékoztatása érdekében - teljes egészében, vágatlanul sugározzák, amit a riporter megtagadott, és nem volt hajlandó a kérést figyelembe venni.

Mindezekre tekintettel, a megvágott interjú közzétételéhez az elnöki kabinet nem járult hozzá - ismertette a sajtóiroda.