eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

MNV: felszámolják a jogszerűtlenségeket a Hármashatárhegyi sportrepülőtéren

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megkezdte szerdán a Hármashatárhegyi sportrepülőtér területének lekaszálását, gyommentesítését, amit a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület a felszólítás ellenére sem tett meg; az MNV célja a jogszerűtlenségek felszámolása és az országos jelentőségű védett terület visszaszerzése - közölte a társaság.

Az MNV szerdai közleményében emlékeztetett: a Hármashatárhegyi sportrepülőtéren idén márciusban tartott helyszíni ellenőrzés során jelentős mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot találtak. Emiatt akkor több mint 150 millió forintos bírság megfizetésére kötelezték a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet.

Az MNV szerint az egyesület a felszólítás ellenére sem tett eleget a vagyonkezelői szerződésben foglalt kötelezettségeinek. Mivel a vagyonkezelő célja a jogszerűtlenségek felszámolása, a terület tulajdonosi joggyakorlójaként saját költségén kezdte meg annak rendezését, lekaszálását és gyommentesítését is - áll a közleményben.

Az MNV hangsúlyozta, hogy a Hármashatárhegyre kiemelt figyelmet kell fordítani, mert egy országos jelentőségű védett természeti területen helyezkedik el. A vagyonkezelő nem tervez fejlesztést, építkezést a területre, azt rendezett állapotban mielőbb vissza szeretné adni a természetkedvelőknek - közölte a társaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×