eur:
392.16
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Bonyolódik a helyzet az ellenzéki oldalon

A szocialista Lendvai Ildikó nem rúgná fel, de újragondolná az MSZP és az Együtt-PM megállapodását. Mindeközben az utóbbi szervezet vezetője azt nyilatkozta: jövőre ő lesz a miniszterelnök.

Alapvetően szövetségpártinak tartja magát a szocialista Lendvai Ildikó, de nem tekinti lezártnak az eddigi megállapodásokat. Az országgyűlési képviselő erről a hvg.hu-nak és a köztévé reggeli műsorának is beszélt.

"Van mit végiggondolni a demokratikus ellenzék együttműködési rendszerében" - hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

Az ellenzéki politikus szerint nem teljesen sikerült elérni azt az érzelmi mozgósítást, amit az MSZP és az Együtt-PM megállapodásától vártak.

"Nem biztos, hogy mindent elölről kell kezdeni, én például semmiképpen sem rúgnám fel a szövetséget az Együtt-PM-el, mert azt fontosnak érzem. Azt el kell érni, hogy egyéni körzetekben a demokratikus ellenzékre szavazókat ne kergessük egymás ellen" - mondta a politikus.

Lendvai Ildikó az internetes portálnak úgy fogalmazott: "Gyurcsány Ferenc itt van, bejött a szobába, majd később azt mondta, idézem: "magam is ama kismillió ember között voltam, aki jó szándékkal tanácsolta neki az ideiglenes visszavonulást". A szocialista képviselő azt tartja ideális modellnek, ha senki nem erősödne meg az Együtt kárára.

A Demokratikus Koalíció elnöke október végén az InfoRádió Aréna című műsorában is utalt egy újabb megállapodás lehetőségére.

"Ha nem változik a helyzet, akkor önálló listánk lesz, és talán az egyetlen párt vagyunk, amely megnevezte mind a 106 jelöltjét. A minimálprogram az, hogy legalább az egyéni választókerületekben állapodjunk meg, legkésőbb az utolsó pillanatban. Ez szerintem meg fog történni. Ha nem, az őrült felelőtlenség lenne azok részéről, akik ebbe nem mennek bele. A maximális program az eredeti: közös miniszterelnök, közös lista, közös jelöltek" - fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

Mindeközben az Együtt-PM vezetője az origónak adott interjújában azt a kérdést tette fel, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal 2014-es győzelmét tartja-e szem előtt vagy azt, hogy mindenáron, akár az ellenzék veresége árán is bejusson a parlamentbe. Bajnai Gordon úgy véli, a tavaszi választás után ő lesz a miniszterelnök.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×