Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tisztújítás a Fidesznél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tisztújító kongresszust tart a hétvégén a Fidesz. A szombaton kezdődő kongresszust eredetileg június elején tartották volna, de a Dunán levonuló rendkívüli árvíz miatt a párt elhalasztotta az eseményt.

A várható témákról Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre csak ennyit mondott: "Én azt gondolom, hogy a legfontosabb kérdés természetesen a tisztújítás, de azon túlmenően a Fidesz kongresszusa foglalkozni fog minden olyan számunkra fontos politikai kérdéssel, amivel a frakció is, így például a rezsicsökkentés biztosan terítéken lesz."

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Millenáris Parkba szervezett kongresszuson politikai nyilatkozatban állnak ki a küldöttek a rezsicsökkentés mellett. Információink alapján pedig várhatóan újraválasztják Orbán Viktort az elnöki poszton, valamint megerősítik a teljes elnökséget, amelybe, ha a politikus úgy dönt, akár Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár is bekerülhet.

A Magyar Nemzet birtokába jutott előzetes forgatókönyv alapján a szombaton 10 órakor kezdődő tanácskozáson Tarlós István főpolgármester, és Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere köszönti a több ezer résztvevőt. A küldötteken kívül meghívást kaptak ugyanis a civil és határon túli szervezetek, valamint a diplomáciai testületek képviselői is. Ezt követően felolvassák Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnökének levelét, majd a Fidesz vezetőinek felszólalása következik. Kövér László az országos választmány, Kósa Lajos a párt, Rogán Antal a frakció, míg Szájer József az európai parlamenti delegáció nevében tart beszámolót.

Fideszes források arról is tájékoztatták a lap munkatársát, hogy a szombati kongresszuson lesz egy alapszabály-módosítás is, majd a küldöttek döntenek egy politikai nyilatkozatról.