eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Mesterházyt megdöbbentette a Portik-Laborc találkozó leirata

Megdöbbentőnek nevezte Mesterházy Attila MSZP-elnök a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozón elhangzottakat. Azt mondta: elfogadhatatlan, hogy bárki politikai céljai érdekében próbálja felhasználni a titkosszolgálatokat, vagy hogy bűnözőket biztasson ellenfelei lejáratására.

A pártelnök keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: a hétfőn nyilvánosságra jutott szöveg megdöbbentő, ami a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatója és Portik Tamás, az Energol Rt. egykori igazgatója 2008. nyári találkozóján elhangzott, az "messze túlmegy azon az eszköztáron", amelyet elfogadhatónak tart.

Hozzátette: elképzelhetetlen, hogy az MSZP ilyen eszközökhöz nyúljon, bárkit erre bátorítson, vagy akár csak olyan érzetet keltsen, amely miatt bárki úgy gondolhatja, ez segítséget jelent a szocialistáknak.

"A titkosszolgálatokat nagyon messze kell tartani a pártpolitikától" - hangsúlyozta.

Elfogadhatatlannak minősítette, hogy bárki politikai ellenfeleinek lejáratására adjon megbízást, illetve hogy bűnözőket biztasson olyan ügyek kreálására, amelyek a politikai versengést befolyásolják.

"Ez elfogadhatatlan, soha nem jutna ilyen az eszünkbe, és remélem, hogy másnak sem jut az eszébe" - nyomatékosította.

Az mno.hu-n hétfőn azután jelent meg egy, a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozón elhangzottakat rögzítő leiratokat idéző cikk, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal a honlapján hétfőn közölte: a leiratokat felülvizsgálta, és a két dokumentum minősítését megszüntette, így azok már nem titkosak.

A beszélgetés teljes leiratát kedden a Heti Válasz jelentette meg oldalán.

Az InfoRádió kedd este 7 órakor kezdődő Arénájának vendége Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője lesz, aki a tervek szerint erről az ügyről is beszél majd.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×