Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ki lehet az ellenzék miniszterelnök-jelöltje?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje, akit az ellenzék nagy többsége erre fölkér - mondta Bajnai Gordon, az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért által alkotott választási szövetség vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában

Miniszterelnök az lesz, akit erre az ellenzék nagy többsége felkér. Önjelöltből általában nem lesz jelölt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bajnai Gordon, aki kiemelte: létre kell hozni egy összefogást az ellenzék releváns, erős támogatottsággal bíró pártjai között.

Annak kell majd győzelemre vezetnie az ellenzék szövetségét, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy legyőzze Orbán Viktort, és utána jól is kormányozza Magyarországot, mert nem elég "elhárítani ezt a rezsimet az útból" - fogalmazott az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért által alkotott választási szövetség vezetőjét.

A politikus hozzátette, fontos kritérium az is, hogy különleges helyzet van: nem arról van szó, hogy bármelyik ellenzéki párt képes egyedül győzni. Egy széles szövetséget kell nagyon sokféle választóból összerakni. Olyan személyiség kell, aki képes ezt a koalíciót integrálni és győzelemre vezetni  - fűzte hozzá Bajnai Gordon.

A volt miniszterelnök kitért arra is, az új választási törvény miatt arra törekszik, hogy minden választókerületben egy jelöltet állítson a baloldali ellenzék, erről azonban még az MSZP-vel is meg kell állapodniuk.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: az is a közös jelöltállítás mellett szól, hogy így stabil kormányt alakíthatnak az összefogás résztvevői 2014-ben, ha megnyerik a választást.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.