eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Végigszáguldott Magyarországon a vihar - képgaléria

Hétfő hajnalig összesen 700 alkalommal riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta károk elhárításához - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban. Közben néhány kivételtől eltekintve ismét menetrend szerint indulnak a vonatok.

A vasárnapi vihar miatt hétfő hajnalig összesen 700 alkalommal riasztották a tűzoltókat kárelhárításhoz - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban.

Dobson Tibor elmondta: elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részén, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Vas megyében kértek segítséget.

A szóvivő hozzátette: az óránkénti 100 kilométeres erősségű szél fákat és kéményeket döntött le, elektromos vezetékeket szaggatott le és tetőket rongált meg.

Sopronban és Iván településen is lakhatatlanná vált egy-egy ház, miután a viharos szél megrongálta a tetőszerkezetet és bedöntötte az épület tűzfalát.

Dobson Tibor szólt arról is, hogy halálos baleset nem történt, de 8 embert szénmonoxid mérgezés miatt kellett kórházba vinni.

Helyreállt a vonatközlekedés

Néhány kivételtől eltekintve ismét menetrend szerint indulnak a vonatok - közölte a Mávinform ügyeletese.

<

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak
(fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

Both Ferenc elmondta: a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon, valamint a bicskei térségben továbbra is 15-20 perces késéssel közlekednek a szerelvények. A többi vonalon a szél erejének csökkenésével a hajnali órákra normalizálódott a helyzet.

Az ügyeletes szólt arról is, hogy Biatorbágy és Herceghalom között jelenleg is dolgoznak az egyik vágány feletti felsővezeték helyreállításán. Hozzátette: a bicskei térségben az erős szél miatt továbbra is csak 80 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×