eur:
392.16
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Sár és tömeg: megnyílt az ország legnagyobb plazája - képgaléria és videó

Három órás csúszással, csütörtökön 13 órakor megnyílt az Arena Plaza. Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a megnyitásra 800-1000 érdeklődő verődött össze. Az üzletek egy része megnyitott, egy részében még pakolnak, de akadnak üres helyiségek is.

A beharangozott 10 óra helyett délután egykor nyitotta meg kapuit az Ügető helyén épült Arena Plaza a Kerepesi úton. A nyitás időpontjában már 700-800 érdeklődő tolongott a bejárat előtt és az ahhoz vezető úton.

Az InfoRádió tudósítója a nyitás után azt tapasztalta, hogy az üzletek jelentős része még egy órára sem készült el, volt ahol még festettek, máshol a készletet leltározták, sőt több boltban még be sem rendezkedtek. A folyosókon több helyen hulladék, papírdoboz állta el az utat.

A biztonsági őrök az épületben megtiltották a fotózást. Arra a kérdésre, hogy miért, egyikük annyit válaszolt, hogy ez az utasítás.

Még nincs dugó

Az épületet a helyszíni tudósító szerint legtöbben gyalog közelítették meg a Keleti pályaudvar felől. Sokan nem vártak a ritkán közlekedő trolira, vagy az áruház saját buszára, és gyalog vágtak neki az esőben a mintegy tíz perces sétának.

A Kerepesi út forgalmában egyelőre nem okozott a szokásosnál nagyobb torlódást a nyitás, a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbben nem fognak több száz métert gyalogolni a plázáig, és mivel a tömegközlekedés nem megoldott, mindenki autóval megy majd vásárolni, fokozva a környék már amúgy is nagy gépkocsiforgalmát.

Az áruház melletti építési felvonulási területen még a két napja tapasztalt állapotok uralkodnak: a munkások konténervárosa még áll, földhegyek magasodnak, a szeméthalmokat pedig folyamatosan szállítják a sárban gázoló nehéz-tehergépkocsik.

Tíz órakor nem sikerült

Nem sikerült megnyitni az ország (és az építők szerint a régió) legnagyobb bevásárlóközpontját csütörtök délelőtt. Bár a hivatalos nyitás időpontja 10 óra lett volna, az összegyűlt érdeklődőknek a biztonsági emberek azt tanácsolták, hogy inkább menjenek haza és kora délután térjenek vissza.


Csütörtök reggel még építkeztek (fotó: InfoRádió) (képgaléria)

A vártnál talán kevesebben, pár százan gyűltek össze, akik meglehetősen elégedetlenül vették tudomásul a kellemetlen malőrt.

Közben az index helyszíni tudósítójának a létesítmény sajtófőnöke azt mondta: "technikai okok miatt nem nyílt meg a tervezett időpontban az Arena Plaza". Vadas Vera szerint volt néhány ellenőrzés, amelyekből kiderült, még szükségük van néhány órára, hogy fogadni tudják a látogatókat.

A sajtófőnök azt azonban leszögezte, semmilyen hiányosság nincsen, egyszerűen kevés volt az éjszaka, hogy kitakarítsák az egész épületet.

Mit szól Sir Alex?

Érdekesség, hogy a megnyitóra Magyarországra érkezett a Manchester United világhírű menedzsere, Sir Alex Ferguson is.

A labdarúgó szakember megjelenése nem véletlen, hiszen egyik alapító tulajdonosa a központot tulajdonló Active Asset Investment Management vállalatnak, melynek további részvényesei között más világsztárok is akadnak, hiszen Ryan Giggs, Alan Smith, John Terry vagy a Corrs együttes nevét szinte mindenki ismeri.

Az óriási plázához háromezer férőhelyes parkoló, 10 ezer négyzetméteres hipermarket, közel 200, nagyobb méretű üzlet tartozik.

Az épületben egy 22 termes multiplex mozit, és egy három dimenziós, a megszokottnál másfélszer nagyobb vásznú IMAX mozit alakítottak ki. A régi Ügetőből csak a lelátó maradt meg, műemlékvédelmi szempontból.

Konténerváros és dömperek



Látkép a hét elején (fotó: InfoRádió - Tenczer Gábor) (képgaléria)

Hétfőn a főépület homlokzatán az utolsó simításokat végezték, ám a bevásárlóközpont környéke még inkább építési területhez hasonlított. Az épület melletti felvonulási területen még állt a munkásoknak kialakított konténerváros, a dömperek a nagy földhegyeket dolgozták el.

Kedd délelőtt viszont a rendőröknek kellett beavatkozniuk a Kerepesi út kifele vezető sávjainál, mert az egymásba érő árufeltöltő teherautók miatt jókora forgalmi torlódás alakult ki, a 80-as troli pedig meg sem tudott állni.

A nyitás előtti tumultust megnézheti, ha ide kattint!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×