eur:
388.78
usd:
362.01
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Elmarad a sertéstartók csütörtöki demonstrációja

Megállapodtak a sertéstartók képviselőivel az ágazat helyzetének javításáról az agrártárca illetékesei, így várhatóan elmarad a csütörtökre tervezett országos demonstráció.

Közös tájékoztatón jelentette be Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, valamint a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, illetve a Magyar Parasztszövetség képviselője, hogy sikerült megállapodniuk, így várhatóan elmarad a csütörtökre meghirdetett országos megmozdulás.

Az egyezség értelmében a kormány jövő tavaszig 14-15 milliárd forintot fordít a sertéstartók veszteségeinek mérséklésére, és helyzetük javítására.

A megállapodás alapján - egyebek mellett - új állatjóléti támogatási rendszert hirdetnek a sertés és a baromfi ágazatban, több pénzt kapnak a gazdák az állatbetegségek leküzdéséhez, nagyobb mennyiségű takarmány-gabonát halmoznak fel, és szigorúbban ellenőrzik a sertés-nagykereskedőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
A legnagyobb ukrán városok bevételét tervezi a csecsen elnök, merénylet készült Zelenszkij ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

A legnagyobb ukrán városok bevételét tervezi a csecsen elnök, merénylet készült Zelenszkij ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ramzan Kadirov csecsen elnök Vlagyimir Putyin újabb elnöki beiktatása után felvázolta terveit a következő egy hónapra, amelyben ukrajnai nagyvárosok bevétele is szerepel – derül ki az orosz TASZSZ hírügynökség cikkéből. Merényletet tervezett két orosz titkosügynök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen, az akciót az ukrán állambiztonsági szervezet, az SzBU meghiúsította – írja a Sky News. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×