eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

BRFK: "Össze kell szednünk magunkat"

Elismerte a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, hogy sokszor rosszul kommunikálják a történéseket egy-egy kiemelt bűncselekmény után. Bodnár Zsolt az InfoRádióban beszélt arról is, hogy javulniuk kell a kisebb bűncselekmények felderítésében.

A rendőri vezető szerint a kommunikációban nagyon sokszor hibáznak, rosszul fogják meg a dolgokat, ami részben arra vezethető vissza, hogy a rendőrségnél elsősorban bűnügyi szakemberek dolgoznak, akik nem biztos, hogy értenek a sajtó kezeléséhez.

Valamikor a sajtó nem éppen úgy kommunikálja az eseményeket, ahogy mi szeretnénk, valamikor talán mi nem teszünk úgy, ahogy azt az újságírók elvárnák tőlünk. Igyekszünk őket a legjobban kiszolgálni, különösen a kiemelt ügyeknél, és partneri kapcsolatot kiépíteni a sajtóval - ecsetelte elképzeléseit Bodnár Zsolt.

A fővárosi főkapitány bűnügyi helyettese szerint ilyen kiemelt ügy például a gyermekek eltűnése, vagy éppen a budapesti zavargások, aminek kapcsán át kell tekinteniük, hogyan jelent meg a rendőrség a sajtóban.

Bodnár Zsolt beszélt arról is, hogy igyekeznek felgyorsulni, hogy az újságírók ne tudják őket megelőzni a bűnügyek részleteinek közlésében.

A rendőri vezető a felderítési mutatókról közölte: a gyilkosságok esetében majdnem 100 százalékos hatékonysággal működik a felderítés, míg a kiemelt jellegű rablásoknál 60-70 százalékos arányt tudnak felmutatni.

A sok apró üggyel vannak problémáink, például a lakásbetörésekkel, a kisebb értékű utcai rablásokkal, ebben össze kell szednünk magunkat. Minél többet kell a közterületen tartózkodni, akkor tudjuk ezeket megakadályozni - hangsúlyozta Bodnár Zsolt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×