eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elhatárolódik az SZDSZ az MSZP-s politikustól

Elhatárolódik a Szabad Demokraták Szövetsége Tatai-Tóth András szocialista képviselőnek a romák oktatásáról szóló kijelentésétől. Az MSZP-s politikus egy szerdai lapinterjúban kijelentette: a párt munkacsoportja támogatja, hogy ne lehessen erőszakkal egy osztályba zárni a roma és nem roma gyermekeket.

Horn Gábor liberális ügyvivő az InfoRádióban hangsúlyozta: az SZDSZ értetlenül fogadja, hogy az Oktatási Minisztérium hallgat az ügyben.

A politikus azután beszélt erről, hogy Tatai-Tóth András a Népszabadságban szerdán megjelent interjújában úgy fogalmazott: a szocialista munkacsoport azt támogatja, hogy ne lehessen erőszakkal egy osztályba zárni a roma és nem roma gyermekeket.

A szocialista politikus szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy például matematika- és fizikaórán a lemaradók ne tartsák fel társaikat, de testnevelés- és rajzórán együtt lehessenek.

A kormánypárti képviselő kijelentése ellen a Roma Polgárjogi Alapítvány is tiltakozott.

Tatai-Tóth András a kifogásokra reagálva azt mondta: félreértették mondanivalóját. A politikus hangsúlyozta: nyilatkozatának lényege az, hogy ne az íróasztalnál ülő politikusok határozzák meg, miként lehet eredményesen együtt nevelni a különböző társadalmi rétegek gyermekeit.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×