eur:
389.62
usd:
363.98
bux:
68083.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz az MSZP számláira kíváncsi

A Fidesz szerint a szocialisták akkor tudnák hitelesen cáfolni a szerdán nyilvánosságra került "székházbotrányukat", ha a bérleti díjjal kapcsolatos dokumentumokat nyilvánosságra hoznák - mondta Kósa Lajos, az ellenzéki párt alelnöke.

Kósa Lajos közölte: a Fidesz azt várja, hogy az MSZP hozza nyilvánosságra a Vérmező utcai irodaház helyiségeit érintő bérleti szerződését, valamint a bérleti díj átutalását igazoló dokumentumokat.

A fideszes vezető azt mondta, hogy az ügyben több tisztázatlan kérdés van, ezekre választ várnak a kormánytól, az illetékes tárcától és az MSZP-től.

A Heti Válasz azt írta, hogy az önkormányzati tárca egyik cége, a Magyar Turizmus Zrt. pénzeli az MSZP szállásadóját.

A lap szerint az MSZP mostani - átmeneti - otthonában korábban a Magyar Turizmus Zrt. működött, és a cég fizeti most is a bérleti díjakat annak ellenére, hogy már elköltözött onnan. Részletek itt!

A szóvivő szerint az MSZP rendben fizet

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta, hogy a párt szerződésbe foglalt kötelezettségeinek megfelelően fizeti a bérbeadónak a Vérmező úti ingatlan után járó bérleti díjat.

Nyakó István az InfoRádióban közölte: az MSZP nyilvánosságra hozta a jelenlegi, ideiglenes székházának bérletére vonatkozó szerződéseket.

A szóvivő kijelentette: beperlik a pártot ingatlanbotránnyal gyanúsító Heti Választ, a fideszes Kósa Lajostól pedig bocsánatkérést várnak.

A Fidesz világos válaszokat vár

Kósa Lajos korábban azt mondta: a szóvivő nyilatkozatát kevésnek tartja. A Fidesz alelnöke szerint, ebben az ügyben is komoly felelőssége van Gyurcsány Ferenc pártelnöknek, ezért világos válaszokat várnak a felmerült kérdésekre.

A Fidesz tudni akarja, ki és milyen felhatalmazással módosította törvényellenesen a Magyar Turizmus Zrt. üvegzseb nyilvántartását? - tette fel a kérdést.

A Magyar Turizmus Zrt. szerint valótlanságokat állít a cikk

Az InfoRádió megkereste az ügyben a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatóját, aki valótlanságnak titulálta a cikk állításait. Mint mondta, a zrt. 2002 és 2006 között bérelte az irodát, majd a bérletet újabb két évvel akarta meghosszabbítani. Az új dokumentumban azonban kikötötték, hogy három hónapon belül bármelyik fél elállhat a szerződéstől.

A Magyar Turizmus Zrt. élt is ezzel, hiszen új fenntartója, a területfejlesztési tárca azt kérte, hogy ne egy bérelt, hanem egy kormányzati ingatlant foglaljanak el. 2006 decemberében át is adják a helyiségeket, azóta semmilyen díjat nem fizetnek azokért. Az MSZP azonban jóval később költözött az irodába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×