eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kétszer egysávos külső körutat épít a főváros

Az úgynevezett külső-keleti körút megépítéséhez szükséges szabályozási tervről és a fővárosi tulajdonú önkormányzati bérlakások bérleti díjának emeléséről is tárgyalt csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Egyhangú szavazással elfogadta a Fővárosi Közgyűlés azt a szabályozási tervet, amely alapján megépülhet az öt kerületet összekötő, 5,6 kilométeres külső kerületi körút a Soroksári út és a Nagytarcsai út között.

A 2x1 sávos úthoz, ami később 2x2 sávosra bővíthető, uniós támogatást is vár a főváros; a körút ebben az esetben már 2010-re elkészülhetne.

A közgyűlés a kormánypárti képviselők szavazataival döntött arról is, hogy a több mint 1600 önkormányzati bérlakásnál januártól 8,5-14 százalék közötti mértékben emelkedik a lakbér.

Pályázatot írnak ki a Schöpf-Mereire

A közgyűlés döntött arról is, hogy kiírják a pályázatot a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ működtetésére.

Az egészségügyi intézményt azért privatizálja Budapest, mert az év elején megszűnt a kórház fekvőbeteg ellátásának állami finanszírozása.

A pályázatra a várakozások szerint egy jelentkező lesz, az intézményt eddig is működtető menedzsment.

Az épület az önkormányzat tulajdonában marad, hacsak a nyertes nem fizeti ki az 1,6 milliárd forintban meghatározott vételárat, a bérleti díj várhatóan havi 12 millió forint lesz.

Vita Demszky Gábor szerepéről

A közgyűlés ülésén Pesti Imre fideszes képviselő bírálta a főpolgármestert, mert Demszky Gábor szerinte nem tett meg mindent a nemzetközileg is elismert intézmény megmentéséért.

A szabad demokrata Szolnoki Andrea válaszában hangsúlyozta: éppen a pályázat kiírása biztosítja a kórház megmaradását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×