eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hetekig is elhúzódhat a ferihegyi sztrájk

Akár hetekig is eltartó munkabeszüntetéssel fenyeget két ferihegyi szakszervezet, mert úgy vélik, hogy a munkáltató csak az időt húzza azzal, hogy elutasítja a közvetítői szolgálat bevonását a repülőtéren kialakult helyzet békés tisztázásába. Pető Alfréd, a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke kiemelte: nem kapnak megfelelő tájékoztatást.

Akár hetekig is eltartó munkabeszüntetéssel fenyeget két ferihegyi érdekképviselet, a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ) és a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ), ám igazi céljuk a tárgyalóasztal melletti megegyezés - mondta Pető Alfréd, az RFDFSZ elnöke.

Kifejtette: egy hete kérték a munkáltatót, egyezzen bele, hogy bevonják a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálatot (MKDSZ) a repülőtéren kialakult helyzet békés tisztázásába, ám ezt a Budapest Airport nem méltatta válaszra.

A munkáltató mind az öt szakszervezetet be kívánja vonni a közvetítésbe, ám ez nem lehetséges - emelte ki Pető Alfréd.

Hozzátette: az öt érdekképviselettel konzultáció zajlik, míg a közvetítés csak azokra vonatkozhat, amelyek egyeztetnek a munkáltatóval, ez pedig az LDFSZ és az RFDFSZ.

Az RFDFSZ elnöke hangsúlyozta: problémásnak tartják, hogy nem kapnak megfelelő információkat a Budapest Airporttól.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×