eur:
388.97
usd:
360.63
bux:
68745.31
2024. május 7. kedd Gizella

A szakértő szerint nincs szükség újabb Gyurcsány-csomagra

A Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója szerint nincs szükség újabb megszorító csomagra.

Palócz Éva az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy az idei költségvetési adatok alapján nem lesz szükség megszorításra, az államháztartási hiányadatok a vártnál is jobbak.

A tavalyi óriási 9,2 százalékos GDP-arányos hiány helyett 6 százalék közelében lesz az idei deficit. Ennek fő oka, hogy jelentősen megnőttek a bevételek, a kiadásokat pedig, úgy tűnik, sikerült kordában tartani - mondta.

A vezérigazgató közölte, hogy a legnagyobb javulás az egészségügyi tárcánál történt, tartósságát illetően azonban kétségek merülnek fel.

Nem az a cél, hogy az egészségügy többletet érjen el, pedig ebben a pillanatban ez a helyzet. Az év végén itt lesz némi kiadásnövelés - tette hozzá Palócz Éva.

Összesség azt lehet mondani, hogy nincs szükség újabb megszorításokra - jelentette ki.

A vezérigazgató utalt arra is, hogy a kiigazítási program nem azonos a reformokkal.

Az igazi reform az, amikor a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás racionálisabban és hatékonyabban működik - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×