eur:
388.73
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Hamarosan kiderül, mennyit kapnak a Széna téri túszszabadító akció sérültjei

Elképzelhető, hogy peren kívül köt egyezséget a rendőrség a Széna téri áldozatokkal. A sérülteket védő ügyvéd nem árulhatta el, hogy összesen mennyi pénzt követelnek a rendőrségtől, de úgy tudjuk, több millió forintról van szó. Magyar György szerint néhány nap múlva lezárulhatnak a tárgyalások. Mint ismeretes, még májusban a kommandósok lelőttek egy rablót a Széna téri bankfiókban, az akció során két ügyfél is megsérült. A szakértők még vizsgálják, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat.

Az országos rendőrfőkapitány azt a döntést hozta, hogy a sértettek által előterjesztett fellebbezésben foglaltak megalapozottak, ezért újra kell vizsgálni a túszejtéses bankrablás megoldására indított akció körülményeit - mondta az InfoRádióban a sérültek ügyvédje.

Magyar György közölte: felvette a kapcsolatot a rendőrséggel annak érdekében, hogy peren kívüli megállapodást kössenek; a rendőrség konstruktívan állt a kérdéshez.

Az ügyvéd nem árulhatja el, mennyi pénzt követelnek a sérültek a rendőrségtől, de elmondta: felmerült annak a lehetősége, hogy az áldozatok egy összegben, vagy járadékként kapják meg a pénzt.

A megegyezés néhány napon belül megszülethet - jelentette ki Magyar György.

Az ügyvéd közölte: a sértettek is érezték, hogy valami nincs rendben a túszszabadítás során, ezért a szakszerűség, a törvényesség és az arányosság vizsgálata nélkülözhetetlen.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×