eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagycsaládosok: a jelenlegi tb-rendszert kellene rendbe tenni

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozik a kormány által javasolt egészségbiztosítási reform bevezetése ellen. Úgy vélik, hogy a rendszer egyenlőtlenséget teremet, a regionális elosztás pedig komoly problémákat vet fel. Az egyesület elnökhelyettese elmondta: a biztosítóknak a javasolt rendszerben egyáltalán nem lesz érdekük, hogy pénzt fordítsanak a megelőzésre.

A koalíciós megegyezés azt jelenti, hogy megszűnik a ma létező egységes társadalombiztosítás, amely a több biztosítóra széttördelt rendszerben sokkal drágább lesz, és nem érvényesül majd a szolidaritás - mondta az InfoRádiónak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese.

Ha az állam most alkalmatlannak találja magát arra, hogy megfelelően ellenőrizze az egységes társadalombiztosítást, akkor hogyan lenne képes több biztosítót - amelyekben csupán 51 százalékos többségi tulajdonrésze lesz - kellőképpen befolyásolni - tette fel a kérdést Morvayné Bajai Zsuzsanna.

A NOE elnökhelyettese úgy véli: azért vet fel problémákat a biztosítási rendszer tervezett regionális felosztása, mert így sem javul majd az ellátásszervezés.

Morvayné Bajai Zsuzsanna elmondta: már most látszik, hogy vannak különbségek a más-más anyagi helyzetben lévők ellátása között, hiszen már bevezették a várólistát, amelyen - ha valakinek elég pénze van - minden szabály ellenére előbbre tud kerülni.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint nincs szükség a rendszer átalakítására, a jelenleg meglévő egységes társadalombiztosítást kellene rendbe tenni.

Az új rendszerből elsősorban anyagi hátrányai származnak majd a nagycsaládosoknak, emellett - véli Morvayné Bajai Zsuzsanna - a több-biztosítós modellben a társaságoknak nem lesz érdekük, hogy a megelőzésre költsenek.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×