eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megnevezték a rendőrség új vezetőit

Budapesti rendőrfőkapitánynak Tóth Gábort, a rendészeti biztonsági szolgálat parancsnokának pedig Papp Károlyt kérte fel Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter. Várhatóan június 15-én nevezik ki őket.

A sajtó korábbi találgatásai 50 százalékban váltak valóra. A szűkszavú sajtótájékoztatón Bencze József országos rendőr-főkapitány a várakozásoknak megfelelően Tóth Gábor eddigi főkapitány-helyettes budapesti rendőr-főkapitányi kinevezését jelentette be; azonban a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (rövidebb nevén a Rebisz) élére nem a VII. kerület esélyesnek tartott parancsnoka, Nagy-Juhák István, hanem Papp Károly dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság eddigi vezetője kerül.

Bencze József országos rendőrfőkapitány egyúttal emlékeztetett arra, hogy a rendőrségi törvény alapján a kinevezés előtt be kell szerezni a fővárosi önkormányzat városrendészeti bizottságának előzetes véleményét.

Bemutatkozó mondataiban a kinevezett rendőrfőkapitány, Tóth Gábor megköszönte a bizalmat, és kijelentette: szakmaiságon, törvényességen és tisztességen alapuló budapesti rendőrséget szeretne, amely nyitott és érzékeny a fővárosi emberek gondjaira. Hangsúlyozta, hisz abban, hogy a BRFK munkája értékes a budapestiek számára, és tenni kíván azért, hogy a tisztességes kollégái is higgyenek ebben.

A Rebisz parancsnokának kinevezett Papp Károly pedig úgy fogalmazott, hogy 25 éves rendőri pályája nagy kihívása előtt áll, és bízik abban, hogy munkatársaival együtt meg tud felelni a vele szemben felmerülő követelményeknek.

Az új rendőri vezetők többet nem mondtak, és a sajtó munkatársai sem kérdezhették őket. Az országos rendőrfőkapitány azonban bejelentette: mind Tóth Gábor mind Papp Károly kinevezése előreláthatóan június 15-én esedékes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×