eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hegedűs: "Gyurcsánynak vége"

Címek a ma megjelent hetilapokból: Mesehotel - a HVG írása egy miskolci szállodabotrányról. A Figyelőben A nagytakarítás kínja címmel közöl cikket Bozóki András a reformokról. Gyurcsánynak vége - ez a címe a Heti Válasz Hegedűs Zsuzsával készült interjújának.

Mesehotel címmel ír a HVG arról, hogy a miskolctapolcai szállodások összefogtak a hely hírnevét rontó Pallasz Hotel ellen.

A szálló gyakorlatilag személyzet nélkül működik: szinte minden munkát, a recepcióstól a szobaasszonyig, a hotelt üzemeltető Mese 2000 Bt. egyik tulajdonosa lát el.

A magát négycsillagosként hirdető szállóban a szolgáltatások színvonala ennek megfelelő: hideg szobák, hideg víz a fürdőben, koszos ágynemű, lopások, reggelire parizer.

A tulajdonos egy Miskolcon közismert család, amely a '90-es évek elején szerény vállalkozással indult, mára viszont már számos zavaros üggyel szerzett magának kétes hírnevet.

Stratégiájuk a boldoguláshoz a HVG szerint roppant egyszerű: én nem fizetek, perelj be! A hatóságok viszont tehetetlenek, ezt unták meg a helyi szállodások.

Nagyatakarítás

Bozóki András volt kultuszminiszter a Figyelőben közli a reformok társadalmi hatásáról kialakult álláspontját, A nagytakarítás kínja címmel.

Szerinte a reformok Magyarországon azért hektikusak és hullámszerűek, mert végrehajtói, miután elvégezték, egy időre felmentve érzik magukat a cselekvés alól. Azért reformálnak, hogy utána ne kelljen.

Azt is kifejti, hogy nincs kialakult kultúrája nálunk az ellenőrzésnek, ezért a reformokkal kapcsolatos szabályszegésnek sokszor nincs következménye.

Kell még a sikeres reformokhoz közös akarat, a közbizalom, a közmegegyezés és a pénz - véli Bozóki András.

"Gyurcsánynak vége"

A Heti Válasz Hegedűs Zsuzsával készített interjút. A francia-magyar állampolgárságú szociológus úgy látja: Gyurcsánynak vége.

A hetilapnak azt mondja, hogy a kormányfő és Kóka János gazdasági miniszter alkotta páros újra feltalálta a központi tervutasításos rendszert, ám az már az ötvenes években sem működött.

A magyar társadalom helyzetét a fekete-afriakinál is rosszabbnak látja Hegedűs Zsuzsa, aki szerint a választók most azt mondják: egyszer átverték, másodszor nem fogják, és addig sem engedik szétverni, amit a magukénak tudnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×