eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Átszabja az agglomerációs tarifákat a BKV

Július elsejétől egységesek lesznek a kedvezmények a BKV-nál a HÉV-en és a Budapest környéki agglomeráció autóbuszain. Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a diákok és a nyugdíjasok új kedvezményeket kapnak, a HÉV-en pedig hosszabb távon olcsóbb lesz utazni.

Júliustól a MÁV- és a Volán-díjakhoz igazodnak az agglomerációs buszok és a HÉV-jegyárak - mondta az InfoRádiónak Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője kifejtette, hogy a közoktatásban tanulók az iskola és a lakóhely között érvényes 90 százalékos bérlet mellett egyéb viszonylatra is válthatnak kedvezményes, 67,5 százalékos bérletet.

Új jegytípusok is életbe lépnek, így például a nyugdíjasok 50, vagy akár 90 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek a főváros közigazgatási határát elhagyó járatokon - közölte Kiricsi Karola. Hozzátette: a környéki teljes árú jegy távolságtól függően 125 vagy 200 forintba kerül az eddigi 230 helyett.

A fővárosi közgyűlés május 31-én dönt majd az egységesített jegyárakról szóló kormányrendelet érvényesítéséről - mondta a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×