eur:
389.11
usd:
360.64
bux:
68072.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Havi másfél millió a BKV-vezérnek?

Bruttó 660 ezer forintról bruttó 1,5 millió forintra növekedne Antal Attila BKV-vezérigazgató havi fizetése a cég igazgatótanácsa által megtárgyalt javaslat szerint. A vállalat kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta, hogy a vezető emellett még külön prémiumot kapna az elvégzett feladatokért.

Az egyik javaslat szerint a pénzek elosztása nem változna, a másik szerint pedig konkrét feladatokért kapnának jutalmat a BKV vezetői - mondta a vállalat kommunikációs igazgatója.

Regőczi Miklós hozzátette: elvileg eddig is különböző feladatok teljesítése után járt éves célprémium a vezérigazgatónak, gyakorlatilag azonban nem ez volt a helyzet.

Alacsony bér és magas jutalom, vagy fordítva?

Az eddigi rendszerben a vállalat vezetője alacsony havi bért, az év végén pedig magas jutalmat kapott. Az új elképzelés szerint a vezérigazgatónak magas fizetés és alacsonyabb jutalom járna - közölte a BKV munkatársa.

A kérdésben a főváros gazdasági bizottsága dönt majd májusban, amikor a cég üzleti tervét is elfogadják - fűzte hozzá Regőczi Miklós.

A kommunikációs igazgató elmondta: Antal Attilának, a BKV vezérigazgatójának kinevezésekor bruttó 660 ezer forintos fizetést szavaztak meg, az egyik javaslat szerint ez nettó 800-900 ezer forintra emelkedne.

A vezérigazgató emellett az egyes feladatok teljesítéséhez kötött jutalmakat is megkaphatná.

A nyomást kompenzálni kell

A cég korábbi vezérigazgatója év végi prémiumának ügye mindig óriási felzúdulást keltett. Regőczi Miklós szerint mindenkinek a bérét lehet vitatni, a BKV azonban idén 110 milliárd forintos árbevételű cég lesz, közel 13 ezer dolgozóval.

A vezérigazgató az igazgatótanács tagjaként saját vagyonával felel valamennyi döntésért, ezért olyan felelősség nehezedik rá, amelyet kompenzálni kell.

Regőczi Miklós kijelentette: azon dolgoznak, hogy az emberek ne az év végi prémiummal, hanem a BKV-szolgáltatások színvonalának emelkedésével foglalkozzanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×