eur:
389.11
usd:
360.64
bux:
68072.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eloltották a tüzet az Egis gyógyszergyárban

Eloltották az Egis gyógyszergyár X. kerület Keresztúri úti telephelyén kora este keletkezett tüzet, három tűzoltó megérült. A helyszínen több robbanás is történt, veszélyes anyag nem került a levegőbe.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: az első információk szerint a 20-szor 50 méter alapterületű épületben a robbanások után oldószerek égtek, de a vegyi felderítő csoport mérése szerint nem került az egészségre vagy a környezetre veszélyes anyag a levegőbe.

Molnár Péter közölte: 5-ös kiemelt riasztással vonultak a helyszínre, ahol mintegy 120 tűzoltó dolgozik.

A tűz okának vizsgálatát az utómunkálatok befejezése után kezdik meg. A környező épületek nem voltak veszélyben.

Három sérült

A Fővárosi Tűzoltóság parancsnoka a távirati irodának elmondta: az oltás során megsérült három tűzoltó. Egyiküket enyhébb, nyaki égési sérülésekkel az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, két sérültet, akiket a kicsapodó gőz égetett meg, a helyszínen láttak el.

Bende Péter szólt arról is, hogy a feltételezések szerint egy ipari centrifuga műszaki zavara okozta a robbanásokat. Ennek következtében metanol-hexán és izopropil alkohol égett, és mivel ezek úgynevezett habtörő anyagok, az oltás rendkívül nehéz volt.

A tűz a telephely egyik épületében ütött ki, amit elsőként még a létesítményi tűzoltók kezdtek oltani. Az építményben több robbanás is történt, emiatt a tűzoltási készültséget a lehetséges legnagyobbra, ötödik fokozatra emelték. Este háromnegyed nyolcra sikerült megfékezni a lángokat.

Az EGIS gyógyszergyárhoz legutóbb néhány napja kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×