eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mégis életveszélyesek a Nagymező utcai fák?

Életveszélyesnek minősítette a Nagymező utcai fákat egy új szakvélemény, amely a korábban WK Bt. által készítetett szakvéleménnyel ellentétben a fák azonnali kivágását kezdeményezi - közölte a Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesületének elnöke. A fák eltávolításával megkezdődhetne az oda tervezett mélygarázs építése.

A Nagymező utcaiak Érdekvédő Egyesületének elnöke az InfoRádiónak elmondta: általános véleményt kaptak az önkormányzattól, amely szerint az út menti fák öregek, megdőltek és életveszélyesek, így azonnal intézkedni kell a beteg növények kivágásáról.

Hantos Enikő hozzátette: a dokumentum azonban nem tartalmazza, hogy mely fák számítanak betegnek, ezért valószínű, hogy a szakvélemény csak "riogatás, aminek bedőlt az önkormányzat".

Megváltozott a vélemény

Korábban már készítettek egy, a fák állapotáról szóló szakvéleményt, amelyet éppen a Nagymező utcai mélygarázs beruházója rendelt meg. Eszerint a fasor állapota jó, a növények rendkívül értékesek, és mindent meg kell tenni a megőrzésük érdekében - közölte Hantos Enikő.

A civil szervezet vezetője szerint amíg a mélygarázs építési engedélyét nem óvták meg, mindenki egyetértett a korábbi szakértői véleménnyel, ám most, hogy megtámadták a dokumentumot, rögtön kiderült, hogy a fák betegek, életveszélyesek, és ki kell őket vágni.

A Nagymező utcaiak azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat üljön le velük tárgyalni a terület jövőjéről - mondta Hantos Enikő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×