eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az MDF a versenyhivatalhoz fordul a műjégpálya ügyében

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a Magyar Demokrata Fórum a Miniszterelnöki Hivatal által a téli szünetben működtetett ideiglenes műjégpálya miatt.

Almássy Kornél, az ellenzéki párt alelnöke elmondta: az MDF szerint negyvenmillió forintos kár érte az államot, mert a korcsolyapálya a kabinet közlésével ellentétben a piaci ár többszörösébe került.

Közlése szerint akár 15 millió forintból is meg lehetett volna építeni a pályát a nettó 54,8 milliós ár helyett, a helyszínen pedig mindössze legfeljebb 2.500-an korcsolyáztak, nem pedig 56 ezren.

Hozzátette: az sem igaz, hogy verseny volt a pályázó cégek között.

A Miniszterelnöki Hivatal 2002 óta létesít ingyenes műjégpályát a téli szünet idejére; legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban építették fel a pályát.

MeH: minden jogszerű volt

A Miniszterelnöki Hivatal a rendkívüli körülmények között is a jogszabályoknak megfelelően járt el a több mint 56 ezer látogató kikapcsolódását biztosító ideiglenes műjégpályát megszervező cég kiválasztásánál - írta a Kormányszóvivői Iroda.

A Miniszterelnöki Hivatal lehetővé tette Almássy Kornélnak, hogy betekintsen a jégpályával kapcsolatos közbeszerzési dokumentumokba. A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője mindeddig nem élt ezzel a lehetőségével - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×