eur:
388.49
usd:
360.52
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Török Gábor: a Szembenézés a pártelnöki kampány része

A Vision Consulting igazgatója szerint a miniszterelnök újrapozícionálását szolgálja a "Szembenézés" című tanulmány. Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a kormányfő egy már korábban is alkalmazott eszközt vett elő.

A politológus szerint Gyurcsány Ferenc ki akar törni abból a helyzetből, amely az őszödi beszéd után alakult ki körülötte. Mostanáig csak védekezett, az írással azonban megpróbálta magát újra egy kezdeményező, elemző politikusként bemutatni.

Vissza akarta venni a reformpárti miniszterelnök szerepét, akinek van gondolata a világról, aki másképp gondolkodik a Kádár-rendszerről, aki bizonyos értelemben megpróbál megértő lenni a jobboldali táborral szemben, de aki elég világosan ítéli el a Fidesz politikáját.

A kezdeményezést, a cselekvést akarta visszavenni - hangsúlyozta Török Gábor, aki szerint az iromány alapvetően a pártelnöki kampány részét képezi.

Azokat a szavazókat és véleményformálókat akarta vele megnyerni, akik elbizonytalanodtak, csalódottá váltak. Arról akarta meggyőzni őket, hogy nem tévedtek, amikor az országgyűlési választások előtt benne látták a lehetőséget.

Meggyőzni őkat arról, hogy ő az a miniszterelnök, aki reformokat hoz, képes megújítani a baloldalt, és programot tud adni a szocialistáknak.

Az elemző azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a módszer nem újdonság Gyurcsány Ferenc politikusi pályájában. A kormányfő a miniszterelnöki kampányát is könyve bemutatásával indította - emlékeztetett Török Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×