eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nyolc feljelentést tesz az ORFK a rendőri túlkapások miatt

Az ORFK nyolc feljelentést tesz az október 23-ai intézkedések alatt elkövetett túlkapások miatt, ismeretlen rendőr tettesek ellen - értesült a Népszabadság.

A fegyelmi szolgálat 40 órányi videofelvételt és több száz fotót vizsgált meg, és összesen tizenhét olyan rendőri intézkedésre figyelt fel, amelyek alapján felvetődik valamilyen törvénysértés gyanúja, holott ezek miatt eddig senki nem fordult az ügyészséghez.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere úgy véli, példátlan támadást intézett a kormány a demokrácia ellen azzal, hogy az SZDSZ-es Wekler Ferenc személyében minap - a "Lamperth-elv" alapján - saját emberét ültette a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács élére.

A liberális politikus cégei az előző ciklusban több mint 270 millió forintos állami támogatást kaptak szőlőtelepítésre, ezért a politikus távozni kényszerült parlamenti alelnöki posztjáról.

Az Index adja hírül, hogy egy nemzetközi kutatócsoportnak sikerült izolálnia az emberre is veszélyes madárinfluenzát. Ezzel együtt ismertté váltak azok a konkrét szerkezeti változások, amelyek az emberhez való alkalmazkodásért felelősek, így a jövőben megjósolható lesz egyes H5N1 vírustörzsek veszélyessége. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha találnak valahol egy madárinfluenzában elhullott szárnyast, a kórokozó fehérjéinek analízisével meghatározható, hogy az emberre különösen veszélyes variánsról van-e szó.

A Világgazdaság beszámolója szerint a gazdasági körök megpróbálkoznak a lehetetlennel: újabb akcióval igyekeznek rávenni a politikai pártokat a kiegyezésre, legalább az alapkérdésekben. A Befektetői Tanácsban ma jelent be felhívást a tanács irányító testülete nevében Sugár András elnök, aki kezdeményezésük kedvező fogadtatásában reménykedik.

A Napi Gazdaság kommunikációs szakértőkre hivatkozva arról ír, hogy bár karácsony közeledtével megélénkül a vállalatok adakozási kedve, jobb lenne, ha a cégek stratégiájuk állandó részének tekintenék az adományozást. A szándékkal egyébként nincs különösebb baj, ugyanis a magyar vállalatok és a magánszemélyek évente átlag 35-40 milliárd forintot fordítanak jótékony célokra.

A Pénzcentrum.hu a síszezon közeledtével a téli utazóknak ad biztosítási tanácsokat, hiszen - figyelmeztet az újság - a külföldi tartózkodás alatt bekövetkező baleset esetén az orvosi ellátás nem olcsó "mulatság".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×