eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A gyógyszerészek ostoba módon riogatnak"

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a Magyar Gyógyszerész Kamara ostoba módon riogatja a vásárlókat. A szervezet támogatja, hogy gyógyszertáron kívül is lehessen bizonyos gyógyszerkészítményeket kapni.

Vámos György az InfoRádióban azt mondta: alaptalannak tartja a patikán kívüli gyógyszerárusítással összefüggésben megfogalmazott aggodalmakat.

A szervezet főtitkára az InfoRádióban hangsúlyozta: minden, áruházban vagy benzinkútnál árusított készítményről írásban tájékozódhat majd a vásárló.

A főtitkár ostoba megközelítésnek nevezte azt a felvetést is, hogy ha nemcsak a patikákban juthatnak hozzá a gyógyszerekhez a betegek, akkor megjelennek a hamisított készítmények.

Hozzátette: az árak a verseny miatt inkább alacsonyabbak lesznek, hiszen egyik kereskedőnek sem érdeke, hogy drágábban adja a gyógyszert, mint a többiek.

Emlékeztetett arra, hogy az alig több mint 12 fővárosi ügyeletes gyógyszertárban 360 forint pótdíjat kell fizetni.

A kereskedelmi szövetség főtitkára azt mondta: valamennyi embernek kedvező változás lesz, hogy ha hétvégén vagy este, esetleg az autópályán vezetés közben fáj valamije, akkor nem kell ügyeletes gyógyszertárat keresnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×