eur:
389.09
usd:
362.12
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Megszakítja a politikai együttműködést a Fidesz és a KDNP a kormányfővel

Közös sajtótájékoztatón jelentette be a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője, hogy a két képviselőcsoport minden politikai együttműködést megszakít Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor a kormányfő előre bejelentett beszédet mond a parlamentben, csak a frakcióvezetők maradnak a teremben, a képviselők kivonulnak.

Mindenfajta politikai együttműködést megszakít Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a Fidesz és a KDNP - jelentették be a két ellenzéki képviselőcsoport vezetői.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor a kormányfő előre bejelentett beszédet mond a parlamentben, a képviselők kivonulnak a teremből.

Sólyom László köztársasági elnök kérésének megfelelően azonban a két frakció vezetői ilyen esetekben is bent maradnak az ülésteremben és adott esetben fel is szólalnak.

A fideszes Navracsics Tibor a döntés azzal indokolta, hogy Gyurcsány Ferencet nem kívánatos személynek tartják a politikában, azért semmilyen módon nem akarnak vele együttműködni.

Az együttműködés megszakítása érvényes a miniszterelnök által összehívott tanácskozásokra is - közölte a kereszténydemokrata Semjén Zsolt.

A politikusok úgy vélekedtek, hogy Gyurcsány Ferenc heroikus, de átvágós beszédet mondott a pénteki bizalmi szavazás előtt a parlamentben. Navracsics Tibor hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc hozta be és honosította meg a gyűlöletbeszédet Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×