eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ötvenhatos mártírok arcképcsarnoka a Magyarok Házában

Kiállítás nyílik a Magyarok Házában az Élő '56-osok és a Magyarok Világszövetségének szervezésében az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulójának alkalmából.

December 20-áig tart nyitva az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a Magyarok Házában.

Rácz Sándor, a Nagybudapesti Központi Munkástanács elnöke, a kiállítás rendezője szerint fontos, hogy az őszinte tényeket mutassák be a kiállításon.

A forradalmár elmondta: a világnak saját fejlődése érdekében el kell fogadnia azokat az értékeket, amiket az '56-os forradalom felmutatott.

Mártírok arcképcsarnoka

A szervezőknek olyan eredeti dokumentumot is sikerült megszerezniük, amely a kivégzettek névsorát tartalmazza.

A Magyarok Házában egy arcképcsarnokot is összeállítottak, ezeken azok az ismert és kevésbé ismert emberek láthatók, akiket kivégeztek a forradalomban való részvételük miatt. A galériában megtalálható többek között Mansfeld Péter portréja és halálos ítélete.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke hangsúlyozta: a kiállításon arra is emlékeznek, hogy Lengyelország volt az egyetlen állam, amely nem hagyta jóvá Magyarország orosz megszállását 1956-ban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×