eur:
390.17
usd:
365.37
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Képek a tűzoltótragédia helyszínéről

Független szakértői vizsgálatot kezdeményez a műegyetemi tűz kapcsán a fővárosi önkormányzat városrendészeti bizottságának elnöke. Danielisz Béla kifogásolja, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az eset kapcsán lefolytatott vizsgálat eredményeiről először nem a tűzoltóságot fenntartó önkormányzat illetékeseit értesítette, hanem a sajtót.

Az OKF, amely a szakmai felügyeletet gyakorolja, és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szakmai álláspontja ebben a nagyon súlyos ügyben nem egyezik.

Ezt nem lehet máshogy feloldani, mint független vizsgálattal - indokolta kezdeményezését az InfoRádióban Danielisz Béla.

A városrendészeti bizottság elnöke hozzátette: a rendelkezésére álló információk alapján semmiképpen sem tudja elfogadni és alátámasztottnak tekinteni az OKF vizsgálatának eredményét.

A vizsgálat egyébként több szakmai hibát is megállapított a három tűzoltó életét követelő műegyetemi tűz oltása kapcsán.

Úgy gondolom, hogy a tűzoltók alulképzettségére hivatkozni nem csak szakmaiatlan, de kegyeletsértő is - hangsúlyozta Danielisz Béla.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×