eur:
390.15
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Betétdíjas sörösdoboz Magyarországon is?

A környezetvédelmi tárca az Európában legszigorúbbnak számító német betétdíj-szisztémát vizsgálja, hogy annak bizonyos elemeit átültesse a magyar rendszerbe. Németországban az italos alumínium dobozok is visszaválthatók, ennek következtében ezeket nem is dobálják szét az utcákon.

A tárca főosztályvezető-helyettese az InfoRádióban azt mondta: a német tapasztalatok alapján, egy-két éven belül kialakulhat a magyar koncepció.

Borsányi-Bognár Levente elmondta: a betétdíj arra ösztönzi az embereket, hogy visszavigyék a palackokat vagy dobozokat az üzletekbe. Ezeket nem feltétlenül lehet újra felhasználni eredeti formájukban.

Németországban viszont eltűntek az utcákról az eldobált sörösdobozok. Ha valaki mégis eldobja ezeket, összeszedik mások, hogy megkapják érte a betétdíjat.

A minisztérium most azt vizsgálja: min kellett változtatni a német szabályozásban, és milyen eredményt hozott a szigorítás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×