eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veszélyeztethetik a kormány intézkedései a környezetvédelmet

Veszélybe kerülhet az állami környezetvédelmi tevékenység hatékonysága a kormány megszorító intézkedései és a leépítések miatt. Ezt állapította meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa egy konkrét ügyben végzett vizsgálata után.

Lenkovics Barnabás szerint a tervezett átalakítások és leépítések miatt egyre kisebb az esély arra, hogy környezetkárosítás esetén kellő hatékonysággal lépjenek fel a hatóságok.

Az ombudsman felszólította a környezetvédelmi és vízügyi minisztert, hogy kiemelten figyeljen az általa fontosnak ítélt szempontokra. A közeljövőben a környezetvédelmi felügyelőségtől 161, a nemzeti parkoktól 78 dolgozót bocsátanának el, januárban pedig megszűnne az Alsó-Duna-völgyi és a Körös-vidéki Felügyelőség.

Lenkovics Barnabás azzal összefüggésben tette közzé állásfoglalását, hogy egy Budapest környéki településen évtizedek óta nem tudják felszámolni a hatóságok az illegális fémhulladék tárolást, kábelégetést és autóroncsbontást, emiatt talaj olajszennyezettsége a kétszerese a megengedett szintnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×