eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az ötvenezer életveszélyes kémény városa - képgaléria

Egy tucat kéménycsoportot döntött le Budapesten az augusztus huszadikai vihar, a többezer sérült kémény vizsgálata pedig még eltart egy ideig - mondta el az InfoRádiónak a Kéményseprők Ipartestületének elnöke.

Kocsis Attila rámutatott: a főváros egymillió kéményéből csaknem ötvenezer életveszélyes. Az elnök azt javasolja a közös képviselőknek és a háztulajdonosnak, hogy soron kívül vizsgáltassák meg a kéményeket.

Hozzátette: ilyenkor minden felelősen gondolkodó közös képviselő azt nézi, milyen állapotban van a kémény a vihar után. A Budapest belvárosában lévő épületek kéményeinek többsége ráadásul korszerűtlen technológiával épült, így nincs túl jó állapotban.

Szerinte nemcsak az emeletes házak, hanem a családi házak tulajdonosainak is ellenőriztetniük kell a kéményt egy, az augusztus 20-ai viharhoz hasonló erős szél után.

Mint mondta, csaknem 8 ezer igen rossz állapotú kémény miatt fordultak már a gázszolgáltatóhoz, kérve a szolgáltatás leállítását, ezek használata ugyanis életveszélyes lehet.

Több mint 40 ezer kémény miatt pedig az építési és a tűzvédelmi hatósághoz fordultak a kéményseprők.

(A képek forrása: www.kemenysepro.hu)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×