eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eddig nem látott képek Hitlerről

Eddig nem látott fotókat hoztak nyilvánosságra Adolf Hitlerről Nagy-Britanniában. A képeket egy brit titkos ügynök készítette a második világháború kirobbanása előtt.

A titkosszolgálat Charles Turner zeneszerzőt 1938-ban szervezta be, akinek egy évvel később sikerült csatlakoznia Hitler kíséretéhez a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

Charles Turner volt az utolsó angol, aki beszélt Hitlerrel, mielőtt Németország 1939. szeptember 1-jén megtámadta Lengyelországot.

Turner 1934 óta rendszeresen látogatta a bayereuthi Wagner-fesztivált, amelyen a német zeneszerzőért rajongó Adolf Hitler is állandó vendég volt.

Csoda történt. Apám meghívást kapott Hitler kíséretébe 1939. július 26-án, és engedélyezték, hogy fényképeket készítsen a diktátorról - mondta el a zeneszerző fia.

Charles Turner Hitleren kívül találkozott több náci vezetővel, köztük Joseph Goebbels propagandaminiszterrel és Rudolf Hess-szel, a diktátor helyettesével.

Charles Turner rendszeresen küldte részletes jelentéseit a titkosszolgálatnak, amelyek annyira "kényes" információkat tartalmaznak, hogy még most is titkosak.

A fotókon a többi mellett látható, ahogy Hitler frakkban megérkezik a koncert helyszínére, ahogy autójából kiszáll, illetve gyerekektől virágot kap.

A zeneszerző 1977-ben halt meg, a képeket eddig a család őrizte, most a fia nyilvánosságra hozta őket. A képekből itt nézhet meg néhányat!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×