eur:
388.79
usd:
361.91
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

A franciák örülnek, az írek csalódottak, hogy elmaradt a hosszabbítás

A házigazda francia labdarúgó-válogatott vezetői és játékosai örülnek, hogy a rendes játékidőben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, az írek viszont csalódottak, hiszen már a második percben vezetéshez jutottak.

"A gyors tizenegyes-gól után a csapatom nehezen lendült játékba - mondta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. - Az írek nagyon jól játszottak. Egy jól védekező ellenféllel szemben minden csapatnak nehéz dolga van, ezt láthattuk már a korábbi nyolcaddöntős mérkőzéseken is. Mi körülbelül az első félidő derekán találtunk magunkra. Jó ritmusba kerültünk, ez még veszélyesebbé tesz bennünket, de még nem szabad a döntőre gondolnunk."

Az írek 1-0-s vezetése után a duplázó Antoine Griezmann fordított.

"Csodálatos, hogy betaláltam és továbbjutottunk. Ma a családom is ott volt a lelátón, természetesen nagyon örülök, hogy velem ünnepeltek. Sokáig úgy tűnt, hosszabbítás lesz a dologból, de szerencsére már 90 perc alatt sikerült eldöntenünk a továbbjutást." - fogalmazott az Atlético Madrid légiósa.

Martin O'Neill, az írek kapitánya azt mondta: szerinte természetes, hogy most nagyon csalódottak.

"A második félidőben nagyon gyorsan bekaptuk a két gólt. Talán ha egy kicsit hosszabban tudjuk őrizni az előnyünket, az elég lett volna. De ennek a csapatnak senki nem tehet szemrehányást, mert mindent megtettek. Többet nem lehetett elvárni. Franciaországnak nagyszerű válogatottja van. Sok sikert kívánok nekik a folytatásra! - nyilatkozott a szakember.

A franciák a negyeddöntőben a hétfő esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd vasárnap, Párizsban.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×