Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A franciák örülnek, az írek csalódottak, hogy elmaradt a hosszabbítás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A házigazda francia labdarúgó-válogatott vezetői és játékosai örülnek, hogy a rendes játékidőben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, az írek viszont csalódottak, hiszen már a második percben vezetéshez jutottak.

"A gyors tizenegyes-gól után a csapatom nehezen lendült játékba - mondta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. - Az írek nagyon jól játszottak. Egy jól védekező ellenféllel szemben minden csapatnak nehéz dolga van, ezt láthattuk már a korábbi nyolcaddöntős mérkőzéseken is. Mi körülbelül az első félidő derekán találtunk magunkra. Jó ritmusba kerültünk, ez még veszélyesebbé tesz bennünket, de még nem szabad a döntőre gondolnunk."

Az írek 1-0-s vezetése után a duplázó Antoine Griezmann fordított.

"Csodálatos, hogy betaláltam és továbbjutottunk. Ma a családom is ott volt a lelátón, természetesen nagyon örülök, hogy velem ünnepeltek. Sokáig úgy tűnt, hosszabbítás lesz a dologból, de szerencsére már 90 perc alatt sikerült eldöntenünk a továbbjutást." - fogalmazott az Atlético Madrid légiósa.

Martin O'Neill, az írek kapitánya azt mondta: szerinte természetes, hogy most nagyon csalódottak.

"A második félidőben nagyon gyorsan bekaptuk a két gólt. Talán ha egy kicsit hosszabban tudjuk őrizni az előnyünket, az elég lett volna. De ennek a csapatnak senki nem tehet szemrehányást, mert mindent megtettek. Többet nem lehetett elvárni. Franciaországnak nagyszerű válogatottja van. Sok sikert kívánok nekik a folytatásra! - nyilatkozott a szakember.

A franciák a negyeddöntőben a hétfő esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd vasárnap, Párizsban.