eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fukuoka, 2023. július 19.Zalánki Gergő a kispadon a férfi vízilabdatorna csoportkörének második fordulójában játszott Horvátország - Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Második nemzetközi elismerését is begyűjtötte Zalánki Gergő

Akárcsak a világszövetségnél (World Aquatics), a vizes sportokat tömörítő európai szervezetnél (LEN) is Zalánki Gergőt választották a 2023-as esztendő legjobb férfi vízilabdázójának.

A szervezet csütörtöki beszámolója szerint a végső sorrend a drukkerek (30 százalék) és a LEN-tagok, valamint a technikai bizottság szavazatai (70 százalék) alapján alakult ki. A 29 éves, balkezes klasszis az előző idényben klubszinten mindent megnyert az olasz Pro Reccóval, a válogatottal pedig világbajnoki címet szerzett Fukuokában, ahol őt választották meg a torna legjobb játékosának. Zalánki a harmadik magyar, aki elnyerte a címet a LEN-nél, 2008-ban Biros Péter, 2013-ban pedig Varga Dénes érdemelte ki az elismerést.

Zalánki egy videóinterjúban azt mondta: természetesen örül a díjnak, hiszen pályafutása legjobb évét zárta tavaly, de beárnyékolja kissé a dolgot a februári dohai világbajnokság, amelyen csak a hetedik lett a gárda. Hozzátette, minden erejével azon dolgozik majd, hogy idén a tavalyihoz hasonló sikereket érjen el.

Zalánki megjegyezte, klubszinten most jön a szezon legfontosabb két hónapja, hiszen az olasz kupadöntő, majd a bajnoki végjáték és várhatóan a Bajnokok Ligája négyes döntő vár a minden fronton címvédésre készülő együttesre, amely eddig "alapfokozaton" működött, most azonban kőkeményen dolgoznak a folytatásra.

A válogatottra visszatérve az olimpiai bronzérmes pólós elárulta, továbbra is hisz abban, hogy működni fog a kidolgozott stratégia, olasz csapattársain - akik vele ellentétben januárban az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is medencébe ugrottak - látja is fizikai fáradtságot. Hozzátette, a dohai pofon talán jól is jött a csapatnak, amelyből kicsit hiányzott az "extra éhség". Ez így a párizsi olimpián meglesz majd, és visszavághatnak a dohai negyeddöntős vereségért a franciáknak, akiket reményei szerint "széttépnek" majd a csoportkörben.

A nőknél az olasz Roberta Bianconi - 2015 és 2016 után - pályafutása során harmadszor diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×